banner.jpg

Wandelen en fietsen in de Kop van Schouwen - Duinhotel Burgh Haamstede

Fletcher Hotels staat erom bekend hotels op bijzondere locaties te hebben en daar is het Duinhotel in Burgh-Haamstede ook weer een voorbeeld van. Het hotel ligt vlakbij het strand en aan de rand van het natuurgebied De Kop van Schouwen. Maar helemaal bijzonder is dat het direct aan het 'vliegveld' van Burg-Haamstede ligt. In de jaren '30 van de vorig eeuw vloog de jetset vanuit hier naar het casino in Knokke. Deze vlucht kreeg de bijnaam 'het miljonairslijntje'. Tegenwoordig stijgen en landen er alleen nog zweefvliegtuigen. Het gebied is dan ook met name interesssant voor natuurliefhebbers en rustzoekers.

 

Duinhotel Burgh Haamstede

Burgh-Haamstede bestaat eigenlijk uit twee dorpjes: Burgh en Haamstede. De dorpjes liggen tegen elkaar aan maar zijn nog duidelijk van elkaar te onderscheiden. Het hotel ligt in het nabij gelegen Nieuw-Haamstede waar ook de vuurtoren staat die vroeger op een biljet van 250 gulden preikte. Het hotel is ruim opgezet en beschikt over 41 kamers waarvan 15 comfort en 16 deluxe, 5 twinkamers en 5 suites. De kamers zijn huiselijk ingericht en beschikken over een televisie met videokanaal, draadloos internet (tegen betaling), een zithoek en een badkamer met douche en of bad, toilet en föhn.  Het hotel beschikt verder over een à la carte restaurant, bar, lounge met leestafel, fitnessruimte en sauna. Maar je komt hier vooral voor de omgeving. En die nodigt uit tot een heerlijke (strand)wandeling of fietstocht.

 

Fietsen en wandelen door De Kop van Schouwen

Het hotel ligt aan de rand van het natuurgebied De Kop van Schouwen, een duingebied op het westelijke uiteinde van Schouwen-Duiveland. Routebureau Zeeland heeft een fietsroute in deze uitgezet met de naam 'Speuren op de kop van Schouwen'. Deze fietsroute leidt je naar langs alle hoogtepunten waaronder het strand, slot Haamstede, de vroongebieden (overgangsgebied tussen de duinen en de polder), pannekoekenmolen de Graanhalm, diverse bunkers en de Oosterschelde. Via diverse 'knooppunten', kun je de route in zijn geheel fietsen (31 kilometer) of in delen. 

 

Ook leent het gebied zich uitstekend voor een heerlijke wandeling. Niet voor niets wordt het doorkruist door de Europese wandelroute 'E9' die van Portugal langs de kust tot aan de Baltische staten loopt. Deze route is maar liefst ca 4.880 km lang waarvan ruim 700 km door Nederland loopt. De wandelroute is onvoltooid en onderbroken. Tussen Polen en Estland is er nog geen route bepaald, wel wordt er gedacht aan het verlengen van de route tot aan Sint-Petersburg. Via het hotel kun je een heerlijke picknicktas laten verzorgen. Wanneer je een fiets- en wandelarrangement boekt, zit deze er automatisch bij, evenals een informatiepakket met fiets- en wandelroutes.

Golfers kunnen terecht op Golfclub Molenberg met een 18 holes par-3 baan (GVB is niet noodzakelijk).

 

Informeer naar de mogelijkheden en vraag een gratis Zeeuwse Goodiebag aan (met leuke producten en tips in de omgeving) onder het kopje 'meer informatie'. Deze goodiebag ontvang je wanneer je een accommodaties boekt die aangesloten is bij Zeeuwsreisje.

 

Bent u de bedrijfseigenaar? Vraag een account aan om uw vermelding aan te passen