banner.jpg

Vakantiehuis met grote tuin op rustig park

Het valt mij op dat er in de omgeving van Burgh Haamstede veel kleinschalige vakantieparkjes liggen met woningen in particuliere eigendom. De parken dateren veelal uit de jaren '70 en '80 van de vorige eeuw toen de grondprijzen nog gunstig waren waardoor vaak een grote tuin aanwezig is. Dit in tegenstelling tot de parken die later gebouwd zijn. Het vakantiepark Zeeduin is er ook weer zo een. Dit rustige park met 60 vakantiewoningen grenst aan natuurgebied De Zeepeduinen, zo'n 2 kilometer van het strand.

 

6-persoons vakantiehuis

De woning (circa 80m2) heeft een L-vormige woonkamer met schuifpui naar het terras, open haard en open hoekkeuken. De keuken is voorzien van onder andere een afwasmachine en combi magnetron. Ook ligt de badkamer met douche en toilet op de begane grond. Op de eerste verdieping bevinden zich 3 slaapkamers en ruime overloop met nog een apart toilet met fonteintje. Beneden ligt een plavuizen vloer en op de slaapkamers een laminaatvloer. Zoals aangegeven is de tuin riant, goed onderhouden en afgeschermd.

 

Natuurgebied De Zeepeduinen

De Zeepeduinen horen bij het landgoed Slot Haamstede is sinds 1981 eigendom van Natuurmonumenten. De vorige eigenaresse bedong bij de verkoop het gebruiksrecht van het slot (13e eeuws kasteel) en het slotbos waardoor deze alleen op basis van een excursie te bezichtigen zijn. Het duingebied is wel vrij toegankelijk. Om het duingebied gedeeltelijk open te houden laat Natuurmonumenten er zo'n honderd Shetland-pony's grazen. De beesten leven in het wild. Slechts twee keer per jaar drijven de boswachters de kleine zwarte paarden bijeen om de hoeven te verzorgen.

 

Kinderen in de natuur

In de zomer vinden er namelijk regelmatig excursies voor kinderen plaats. In natuurgebied De Zeepeduinen gaan ze onder begeleiding van een gids van Natuurmonumenten op zoek naar vlinders, vogels en andere dieren. De gids vertelt er onderweg leuke dingen over. Bijvoorbeeld hoe dieren hun voelsprieten of snuit gebruiken om voedsel te zoeken. Kijk voor een actuele agenda op de website van Natuurmonumenten. Ook in de boswachterij kunnen zij op 'dierenvriendjespad'. Dit keer onder begeleiding van een boswachter.

Bent u de bedrijfseigenaar? Vraag een account aan om uw vermelding aan te passen