banner.jpg

Vakantiebungalow in rustig park nabij strand

Deze bungalow ligt in het rustige kleine en ruim opgezette park Westhoek ten westen (uiteraard kijkend naar de man) van Renesse op slechts 1 km van het strand.

 

6-persoons bungalow

Deze goed verzorgde bungalow is geschikt voor maximaal 6 personen. Het heeft een ruime woonkamer met een aparte keuken. Er zijn drie slaapkamers aanwezig waarvan er één met een stapelbed. Ook beschikt de woning over twee badkamers met douche, wastafel en toilet. Vlakbij is een supermarkt. Fietsverhuur is om de hoek en gratis pendelbus naar het strand ligt op slechts 100m afstand. Het is een ideale gezinsaccommodatie.

 

Omgeving

Het park is vernoemd naar het gebied waar het in ligt 'de westhoek', een gebied ten westen van de lijn Renesse - Haamstede - Westenschouwen. De dorpen zelf worden ook tot de Westhoek gerekend. Het gebied kenmerkt zich door een uitgestrekt duingebied dat gedeeltelijk beplant is met naaldhout. Veel van het aangeplantte groen is verwezenlijkt m.b.v. een werkgelegenheidsproject en had oorspronkelijk als doel het agrarische land te beschermen tegen opwaaiend zand. Tegenwoordig geldt het als natuur- en recreatiegebied.

 

Renesse

Ondanks dat de grote groepen jongeren ieder jaar naar deze badplaats trekken, heeft Renesse ook zijn rustige en charmante kanten. Vanaf het begin van de twintigste eeuw is Renesse een badplaats. In 1915 kreeg het dorp een tramstation, dat na de watersnoodramp van 1953 verdwenen is. Het dorp maakt nu onderdeel uit van het gebied Westenschouwen waartoe ook Burgh-Haamstede behoort. Westenschouwen is een prachtig natuurgebied van bos (het grootste van Zeeland), duin- en vroongebied en Nationaal Park Oosterschelde. Het dorpje zelf heeft zo'n 1600 inwoners en bestaat uit een dorspskern met in het midden van de ring de Jacobuskerk, een gotisch gebouw waarvan de toren dateert van voor 1458. Rondom de ring bevinden zich veel cafés en restaurants.

 

Strand

De stranden zijn breed, schoon en zijn opgedeeld in verschillende typen. Zo zijn er familiestranden, natuurstranden, (water)sportstranden en zones voor naaktrecreatie en extreme sporten. Op al deze van karakter verschillende stranden gelden specifieke regels die er voor zorgen dat bezoekers veilig kunnen recreëren. Deze regels staan op borden die zich bij elke overgang bevinden. Op 3 locaties wappert de Blauwe Vlag, een internationale onderscheiding welke jaarlijks wordt toegekend aan stranden die schoon en veilig zijn. De vlag is toegekend op de overgangen Jan v. Renesseweg en Julianahoeve. Bij de drukste overgangen is tijdens het seizoen een post van de strandreddingsbrigade in bedrijf.

Bent u de bedrijfseigenaar? Vraag een account aan om uw vermelding aan te passen