banner.jpg

Sfeervol 'beach house' vlakbij zee

Dit pas gerenoveerde houten chalet heeft een heerlijk sfeertje. Bij de inrichting heeft 'de zee' centraal gestaan en de eigenaren hebben zoveel mogelijk het 'strandgevoel' willen overbrengen. De kleuren blauw, grijs en wit overheersen en dat geeft een rustgevend gevoel. Zij noemen het dan ook wel een 'beach house' en zo vlak bij zee mag het deze naam wat mij betreft ook hebben.

 

Beach House maximaal 5 personen

Het is geschikt voor 5 personen en beschikt over twee slaapkamers. Het heeft een compacte woon- en eetkamer met een moderne en compleet uitgeruste open keuken. Het huis heeft twee slaapkamers waarvan één een ruime slaapkamer met een groot tweepersoonsbed met een pakkende regel uit het lied 'De Zeeuwse kust' van van de Zeeuwse band BlØf. In de tweede ruime slaapkamer staat met stapelbed en een onderschuifbed voor 3  slaapplaatsen (ieder 90 x 200cm). De moderne badkamer heeft een inloopdouche en het toilet is separaat. Bij de renovatie is het huis voorzien van centrale verwarming zodat het huis ook buiten de zomerperiode comfortabel warm is. Verder kun je je  Ipod, CD's en DVD's afspelen en is Wifi is bij de prijs inbegrepen. Ook met kinderen is dit huis ideaal: er is een wasmachine, een kinderbed, kinderstoel, speelgoed en beveiligde stopcontacten. Het huis beschikt ook over een heerlijke tuin met glijbaantje voor kinderen en luie stoelen voor de ouders.

 

Oostenrijk meets Zeeland

Op het eiland Schouwen-Duiveland staan verschillende 'Oostenrijkse houten huizen'. Zeg maar de voorloper van de kunsstof chalet, waarbij alles gelijkvloers is maar waarbij er - in tegenstelling tot de nieuwe chalets - authentieke en sfeervolle elementen zoals een schouw en houten lambrisering, bewaard zijn gebleven. De huizen zijn afkomstig uit Oostenrijk van waaruit ze als 'pre-fab' pakketjes na de watersnoodramp zijn verscheept om aan de eerste woonbehoefte van dakloze inwoners te voldoen. Tegenwoordig worden ze vooral gebruikt als vakantiewoning en zijn ze vanbinnen volledig gerenoveerd naar de wensen van deze tijd.

 

Nieuw-Haamstede

Nieuw-Haamstede ligt in de kop van Westenschouwen, vlakbij het dorpje Burgh Haamstede en is met name geliefd bij de toeristen die houden van rust ruimte en natuur. De uitgestrekte stranden en de natuur zijn voor vele gasten de reden om regelmatig terug te keren naar dit mooie stukje Nederland. Het gebied is gekozen tot één van de mooiste plekken van Nederland. Het gebied is mooi in alle seizoenen. Het dichtstbijzijnde strand is te bereiken via het circa 600 m lange Vuurtorenpad door de duinen: het enige toegangspad tot het strand. In Nieuw-Haamstede is een kleine supermarkt gevestigd voor de dagelijkse boodschappen, zoals verse broodjes etc.

 

Strand

Het strand kent verschillende faciliteiten. Aan het begin van het Vuurtorenpad zijn er parkeerplaatsen en fietsenstallingen. Verder is er een sanitairgebouw aanwezig, dat 24 uur per dag open is en waar toiletten en voetdouches aanwezig zijn. Op het strand zijn strandcabines te huur en er staat een strandpaviljoen dat zomers open is. Het strand is gratis toegankelijk. Er is geen toezicht aanwezig. Gemeente Schouwen-Duiveland heeft regels gesteld aan het gebruik van het strand. Honden zijn toegestaan, maar deze moeten wel aangelijnd zijn. Het natuurgebied De Meeuwenduinen (220 ha) is vanwege de rust beperkt toegankelijk. Dus alleen op de gemarkeerde wandelroute en buiten het broedseizoen (15 maart tot 15 juli). Je kunt daar dan alleen wandelen onder leiding van een gids.

Bent u de bedrijfseigenaar? Vraag een account aan om uw vermelding aan te passen