banner.jpg

Overnachten als god in Zeeland bij Frijters en Wessels

Deze B&B midden in het centrum van Middelburg past helemaal bij de sfeer van de monumentale stad. Het heeft de charme van een B&B maar tegelijkertijd de ambiance en verzorging van een luxe hotel. Je boekt hier geen kamer maar een verblijf. Je gaat hier niet slapen maar overnachten. Je wordt hier niet verzorgd maar verwend. Kortom, een heerlijke uitvalsbasis voor Zeeuws reisje naar de hoofdstad van Zeeland.


B&B Frijters en Wessels

Toen Kees en Henry een aantal jaren geleden filosofeerden over waar ze hun droom wilden verwezenlijken, namelijk een interieurwinkel in combinatie met B&B, waren er twee opties: Frankrijk en Zeeland. De praktische voordelen van Zeeland gaven uiteindelijk de doorslag en Middelburg voldeed in alle opzichten aan hun wensen: een stad groot genoeg voor een ruim cultureel, culinair en winkelaanbod en klein genoeg voor een warme en vriendelijke sfeer. Na een lange zoektocht naar het juiste pand, viel hun oog op een monumentale woning in de Reigerstraat. Deze autoloze straat in het hartje van Middelburg gaat aan de ene kant over in de Korte Delft (winkelstraat) en komt aan de andere kant uit bij de Lange Jan en de Abdij. Een toplocatie dus. Inmiddels draaien zij al enkele jaren zeer succesvol hun B&B en hun Interieurwinkel.

 

Charleston en Dauphin

De twee zeer stijlvol ingerichte kamers bevinden zich op de tweede verdieping en hebben de passende namen 'Charleston' en 'Dauphin'. Ze beschikken over een eigen badkamer, flatscreen TV, draadloos internet en koffie- en theefaciliteiten. Ook is er airco aanwezig; geen overbodige luxe in de meest zonnige provincie van Nederland. De B&B beschikt ook over een klein dakterras waar je heerlijk kunt zitten, genietend van een wijntje en een boek of tijdschrift. Vanaf hier heb je tevens een prachtig uitzicht op de Lange Jan, de Abdijtoren van 91 meter hoog, en de vele torentjes van het Abdij-complex. Het ontbijt wordt geserveerd aan een lange tafel in de ruimte die grenst aan de interieurwinkel of in de binnentuin. Verblijf je langer dan 1 nacht, dan kun je verschillend serviesgoed voorbij zien komen want Kees verrast zijn gasten graag met wisselend porselein.

 

Fawn

Studio Fawn is gesitueerd, op de 1ste verdieping, in een monumentaal pakhuis (gedateerd 1733) direct tegenover de B&B. "Fawn" heeft een eigen ingang en is ingericht met een complete badkamer, volledig ingericht keukenblok, zithoek, eethoek en slaapgedeelte. Tevens kun je gebruikmaken van een fantastische stadstuin. Gasten van de studio kunnen eventueel ook mee ontbijten in de B&B of betellen bij Kees een picknickmand, zodat zij hun ontbijt in de studio of in de knusse stadstuin kunnen nuttigen.
 
Prijzen
Kamers voor 2 personen: € 95,- per nacht incl uitgebreid ontbijt.
Studio voor 2 personen : € 95,- per nacht, ontbijt in de B&B € 10,- p.p., Picknickmand € 5,- p.p.

 

Slenteren door Middeleeuwse straatjes

Wie in deze prachtige B&B overnacht, krijgt automatisch zin om Middelburg te verkennen. Dat kan heel doelgericht met een bezoek aan het Zeeuws Museum of een van de vele culturele evenementen in de stad. Maar ook door je te laten verassen door de vele Middeleeuwse straatjes, bijzondere winkeltjes of verborgen pleintjes. Zo kom je misschien wel terecht bij Kodooooor waar ze heerlijk koffie serveren of Kakao voor de lekkerste chocola. Ook het terras van Honey Pie op de gracht is een heerlijk plekje om te zitten, evenals het terras van De Herberg op de Pottenmarkt. Op de markt in De Drukkerij, de beste boekhandel van Nederland, kun je uren rondsnuffelen en bij a Domani kun je terecht voor een heerlijk Italiaans schepijsje. 's Avonds is er een ruime keuze uit goede restaurants en gezellige eetcafés, bijna allemaal gesitueerd in een monumentaal pand.

 

Historisch Middelburg

Via een stadwandeling, met of zonder gids, krijg je een aardige indruk van de historie van Middelburg die al in de negende eeuw is ontstaan. Zo was Middelburg tot het einde van de 16e eeuw de grootste koopstad van de Noordelijke Nederlanden en tot en met het grootste deel van de 17e eeuw de tweede grootste havenstad van de Republiek. Als VOC-stad had Middelburg de helft van de macht van Amsterdam maar even zoveel macht als de andere vier VOC-steden Delft, Enkhuizen, Hoorn en Rotterdam te samen. Tijdens de Tweede Wereld oorlog is een groot deel van de stad gebombardeerd en weer terug opgebouwd. Deze invloeden zijn overal in de stad terug te vinden.

 

Uitstapje naar zee

Een verblijf in Middelburg is perfect te combineren met een uitstapje naar het strand. Op 15 minuten rijden bevinden zich de uitgestrekte stranden van Dishoek, Zoutelande, Westkapelle of Domburg.

Bent u de bedrijfseigenaar? Vraag een account aan om uw vermelding aan te passen