banner.jpg

Onthaasten in bakhuisje uit grootmoeders tijd

Een verblijf 'Bij Ka' is comfortabel genieten op oud-Hollandse wijze. Deze kleinschalige B&B met één gastenverblijf is dan ook de ideale omgeving voor romantici en rustzoekers

 

B&B Bij Ka

De naam verwijst naar de eigenaresse Carolien, die haar baan in de luchtvaart verruilde voor het runnen van een B&B op het platteland. De B&B bestaat uit twee verblijven: een bakhuisje en tuinkamer.

 

Het Bakhuisje

Het bakhuisje dat zich naast de herenboerderij bevindt, werd verbouwd tot slaap- en badverblijf waarbij authentieke elementen bewaard zijn gebleven of in ere hersteld. Op de plek waar vroeger de oven stond staan nu twee eenpersoonsbedden voorzien van beddengoed in Oud-Hollandse stijl. De (inloop)doucheruimte heeft een heritage douchekop en een ouderwetse pompkraan met Belgisch hardstenen wasbakje en pompdoek. Hoewel het bakhuisje de sfeer uitademt uit grootmoeders tijd, heeft het de luxe voorzieningen van nu zoals vloerverwarming, een flatscreen t.v. (met dvd'tjes), koffie- en theefaciliteiten en draadloos internet. Ook zijn handdoeken, zeep en een föhn aanwezig.

 

De Tuinkamer

In de aangrenzende boomgaard bevindt zich de tuinkamer; een comfortabele en geheel in stijl ingerichte leefruimte met loungeset, houtkachel en keuken. Door de grote raampartij behoud je binnen een 'buitengevoel'. In de zomer wordt hier 's ochtends ook een ontbijt geserveerd met -naar eigen zeggen- de lekkerste streekproducten waaronder verse eieren. In het voor- en najaar wordt er ontbeten in het stijlvolle voorhuis van de herenboerderij.

 

Fietsen door de polder, relaxen in de tuin

De B&B ligt aan de rand van het dorpje Ovezande, midden in de Zak van Zuid-Beveland en vlakbij de Westerschelde. De omgeving leent zich perfect voor een mooie fietstocht door de kleine dorpjes en langs bloemendijken en kreekjes. Bij de B&B staan fietsen ter beschikking. Geheel in stijl betreft het hier 'oma' fietsen.

 

Maar je hoeft er niet op uit te trekken om lekker buiten te zijn; de omliggende tuin biedt volop mogelijkheden om te ontspannen. Bijvoorbeeld in een van de ligstoelen, aan de picknicktafel of gewoon in het gras. Hier en daar scharrelt een kip en graast er een pony. Ook het houten huisje met zelfgemaakte jam en brocante is een leuk om te bekijken. Het wordt gerund door de moeder van Carolien.

Kortom, het klopt Bij Ka.

Bent u de bedrijfseigenaar? Vraag een account aan om uw vermelding aan te passen