banner.jpg

Nieuw en luxe 4-sterrenhotel Grand Hotel Ter Duin

Wanneer je Grand Hotel Ter Duin binnen wandelt, doet de sfeer je vast denken aan die van een luxe hotel in een grote stad. Met name de grote open 'lounge' voorzien van strak kleurig design zou niet misstaan in steden als Amsterdam of Rotterdam. Maar niets i minder waar: het ligt toch echt in het pittoreske en gemoedelijke dorpje Burgh-Haamstede. Aangezien het direct aan een golfbaan ligt, kun je het dan ook beter vergelijken met een luxe golfresort zoals je die ook veel in het buitenland treft maar welke je niet direct in Zeeland verwacht. Daarom is dit nieuwe hotel echt een unieke en wellicht on-Zeeuwse accommodatie.

 

Grand Hotel met ambitie

Het hotel is nog maar sinds de zomer van 2012 open maar heeft een tomeloze ambitie. Het wil gasten niet zomaar 'bedienen' maar 'in de watten leggen'. Het wil gasten het liefst een 'wow'-gevoel ontlokken. En dat schept verwachtingen. Hoewel ik niet het genoegen heb gehad er te overnachten kan ik wel zeggen dat ik onder de indruk was van de uitstraling en riante kamers van het hotel. Ook de reacties op Zoover zijn goed; gasten geven het hotel gemiddeld een 8,6 (februari 2013). Het hotel heeft naast 4 appartementen (ideaal voor gezinnen!), 133 'suites'. Dit zijn ruime hotelkamers in verschillende groottes met fijne boxspringbedden en spiksplinternieuwe badkamers met inloopdouche, sommige zelfs voorzien van privésauna. Vanuit de kamers heb je uitzicht op de binnentuin of de golfbaan, een 18-holes par 3 golfbaan waar je geen GVB voor nodig hebt. En bij een 'golfresort' hoort ook een fijne wellness met twee verschillende sauna's, een Turks stoombad en zwembad met verwarmde badrand (!). Badjassen kun je erbij huren. Het hotel is geschikt voor stellen, gezinnen en uiteraard zakelijke gasten. Met een 'boardroom' en andere zakelijke faciliteiten biedt het dus ook een prima locatie voor een teambuildingsessie of andere zakelijke aangelegenheid.

 

Eten en drinken

Zoals een echt 'resort' betaamd beschikt het ook over verschillende restaurants: een à la carte restaurant en een Grand Café, beide geheel in art deco stijl ingericht. Je kunt kiezen voor een à la carte menu of 'proefmenu', een wisselend 3-, 4- of 5-gangenmenu met veel Zeeuwse specialiteiten en streekproducten. Gasten weten de keuken erg goed te waarderen en hebben via HotelSpecials laten weten dat je hier het Beste Hoteldiner van Nederland kunt verkrijgen. Wat een mooi resultaat na nog geen jaar open te zijn!. Voor een eenvoudigere maaltijd kun je terecht in het 'Grand Café'. Op de kaart tref je de gangbare gerechten zoals biefstuk, saté, hamburger en kabbeljouw. In het Grand Café valt je oog direct op een lange, in het oogspringende bar met kleurige lampen die je ook in het restaurant aantreft. Op de muur hangt een groot schilderij met Zeeuwse helden waardoor je toch het gevoel hebt in Zeeland te verblijven.

 

Burgh-Haamstede

Vanuit het hotel loop je binnen een paar minuten Burgh-Haamstede in waar je meer restaurantjes en eetcafés treft. Burgh-Haamstede bestaat eigenlijk uit twee dorrpjes die tegen elkaar liggen: Burgh en Haamstede. Het is een afwisselende omgeving met strand, winkeltjes, terrasjes en verschillende natuurgebieden. Ook de Stormvloedkering en Waterland Neeltje Jans liggen vlakbij. De vele fietspaden en de landelijke wegen bieden een gevarieerd uitzicht zoals dat in Nederland vrijwel niet voorkomt. De kustroutes door de fraaie duingebieden, de rustige landweggetjes over het platte land, de karakteristieke gemoedelijke dorpjes en de vele uitgestrekte fietspaden bieden een ideale omgeving om alleen, samen of met het hele gezin te genieten en echt tot rust te komen.

 

* Boek je een overnachting in dit hotel? Vraag dan de gratis Zeeuwse Goodiebag aan, een leuke tas met aardigheidjes die je verblijf net dat beetje extra geeft. Vraag hem hier aan *

 

Bent u de bedrijfseigenaar? Vraag een account aan om uw vermelding aan te passen