banner.jpg

Natuurgebied als achtertuin - Boerderijwoning in Burgh-Haamstede

Wanneer je in de tuin zit van deze boerderijwoning, heb je eersterangs uitzicht op natuurgebied De Zeepeduinen. Maar niet van een afstandje maar direct grenzend aan de tuin start het uitgestrekte duinlandschap. Je kunt er zomaar oog in oog staan met een hert of ander dier. Bij de bouw van de woning heeft de architect rekening gehouden met de locatie. De rieten dak-bedekking en de kleuren van de onder- en bovenbouw sluiten naadloos aan bij de kleuren zoals die te vinden zijn in het bos- en duingebied van de directe omgeving.

 

Vakantievilla voor 6 personen

Het huis is geschikt voor verblijf tot 6 personen. Via de ruime hal met toilet en trapopgang kom je in de  sfeervolle L-vormige woonkamer met openslaande tuindeuren naar de tuin. Er is moderne open keuken voorzien van o.a. vaatwasser. Op de verdieping bevindt zich de overloop, een aparte c.v.-ruimte/berging met wasmachine, 3 slaapkamers en een badkamer met douche, bad, dubbel badmeubel en een apart toilet. Deze boerderijwoning bevindt zich in het kleinschalige en sfeervolle privé villapark 'Burghduin'. In totaal bevinden zich 21 van deze woningen op het park dat een unieke ligging heeft direct naast het natuurgebied Zeepeduinen, onderdeel van het landgoed Slot Haamstede. De Zeepeduinen horen bij het landgoed Slot Haamstede is sinds 1981 eigendom van Natuurmonumenten. De vorige eigenaresse bedong bij de verkoop het gebruiksrecht van het slot (13e eeuws kasteel) en het slotbos waardoor deze alleen op basis van een excursie te bezichtigen zijn. Het duingebied is wel vrij toegankelijk. Om het duingebied gedeeltelijk open te houden laat Natuurmonumenten er zo'n honderd Shetland-pony's grazen. De beesten leven in het wild. Slechts twee keer per jaar drijven de boswachters de kleine zwarte paarden bijeen om de hoeven te verzorgen.

 

Kinderen in de natuur

In de zomer vinden er namelijk regelmatig excursies voor kinderen plaats. In natuurgebied De Zeepeduinen gaan ze onder begeleiding van een gids van Natuurmonumenten op zoek naar vlinders, vogels en andere dieren. De gids vertelt er onderweg leuke dingen over. Bijvoorbeeld hoe dieren hun voelsprieten of snuit gebruiken om voedsel te zoeken. Kijk voor een actuele agenda op de website van Natuurmonumenten. Ook in de boswachterij kunnen zij op 'dierenvriendjespad'. Dit keer onder begeleiding van een boswachter.

Bent u de bedrijfseigenaar? Vraag een account aan om uw vermelding aan te passen