banner.jpg

Luxe zomerhuis aan de rand van Renesse

In dit heerlijke en knusse vakantiehuis voor maximaal 10 personen heeft Zeeuws Reisje het genoegen gehad om zelf een weekend te verblijven. Midden in de winter zat ik er met acht vriendinnen voor ons jaarlijks weekendje weg. Aangetrokken door de foto's met sfeervolle inrichting, was ik heel benieuwd of het huis er in het echt ook zo leuk uit zou zien. Dat was zeker het geval! Met een flink pak sneeuw in de tuin kon ik me ook een goede voorstelling maken van hoe het hier in het voorjaar of in de zomer moet zijn. Ik kom zeker nog eens terug!

 

Sfeervol zomerhuis vol steigerhout

De sfeer in het huis wordt gekenmerkt door veel steigerhouten meubelen. Dit geeft direct een warme sfeer en 'vakantie-aan-zee' gevoel. Het huis ligt aan de rand van Renesse, op loopafstand van het strand en het centrum. Het ligt op een groot terrein met riante tuin en ruime parkeergelegenheid voor meerdere auto's. Vanuit de tuin en het terras van het huis, heb je uitzicht op het natuurgebied dat hoort het bij Landgoed Moermond. In de tuin is een apart zitje waar ge-BBQ't kan worden. Daar was het nu weer geen voor maar zorgt vast en zeker voor een hoog 'Frankrijk' gevoel wanneer er lekker lang getafeld wordt tijdens een zwoelde zomeravond. Op de benedenverdieping bevinden zich een woon-/eetkamer, een goed uitgeruste keuken, een badkamer met douche en toilet, een apart toilet en twee slaapkamers met ieder een stapelbed. Beide slaapkamers bieden ruimte voor 3 personen. Op de eerste verdieping bevinden zich eveneens twee slaapkamers welke beschikken over een eigen douche en wastafel in de kamer. Wel delen ze een toilet. Beide kamers bieden ruimte aan twee personen, maar in één van de kamers staat een twijfelaar dus wie 's nachts 'ruimte' nodig heeft in bed, dient zich dit wel te realiseren. Het huis verkeert in uitstekende staat en wordt netjes opgeleverd. Fijne dekbedden, kussens en bedlinnen maken het luxe vakantiegevoel compleet. Wij waren met acht vriendinnen, maar menigeen vond het voor herhaling vatbaar met het eigen gezin of familie. Daar is dit huis ook bijzonder geschikt voor.

 

Renesse

Vanuit de woning loop je via een slingerweg naar het strand. Wij liepen in een flink pak sneeuw naar het eerste de beste paviljoen voor een warme chocolademelk, maar je kunt een flinke tocht maken en teruglopen via het dorp. Ondanks dat de grote groepen jongeren ieder jaar naar deze badplaats trekken, heeft Renesse ook zijn rustige en charmante kanten. Vanaf het begin van de twintigste eeuw is Renesse een badplaats. In 1915 kreeg het dorp een tramstation, dat na de watersnoodramp van 1953 verdwenen is. Het dorp maakt nu onderdeel uit van het gebied Westenschouwen waartoe ook Burgh-Haamstede behoort. Westenschouwen is een prachtig natuurgebied van bos (het grootste van Zeeland), duin- en vroongebied en Nationaal Park Oosterschelde. Het dorpje zelf heeft zo'n 1600 inwoners en bestaat uit een dorspskern met in het midden van de ring de Jacobuskerk, een gotisch gebouw waarvan de toren dateert van voor 1458. Rondom de ring bevinden zich veel cafés en restaurants. De stranden zijn breed, schoon en zijn opgedeeld in verschillende typen. Zo zijn er familiestranden, natuurstranden, (water)sportstranden en zones voor naaktrecreatie en extreme sporten. Op al deze van karakter verschillende stranden gelden specifieke regels die er voor zorgen dat bezoekers veilig kunnen recreëren. Deze regels staan op borden die zich bij elke overgang bevinden. Op 3 locaties wappert de Blauwe Vlag, een internationale onderscheiding welke jaarlijks wordt toegekend aan stranden die schoon en veilig zijn. De vlag is toegekend op de overgangen Jan v. Renesseweg en Julianahoeve. Bij de drukste overgangen is tijdens het seizoen een post van de strandreddingsbrigade in bedrijf.

Bent u de bedrijfseigenaar? Vraag een account aan om uw vermelding aan te passen