Luxe kamperen in een Mongoolse Yurt
Midden in de polder van Nieuwerkerk op Schouwen-Duiveland ligt camping De Kermisrose. De eigenaren noemen het zelf een 'boerenrustcamping' en dat is een treffende omschrijving. Het is een heerlijke plek om tot rust te komen en te genieten van de dingen die de polder en het boerenbedrijf te bieden hebben. Zo is er een kippenren waar je 's ochtends je verse eitje kunt pakken en een moestuin met boomgaard voor verse groenten en fruit. Men laat slechts een beperkt aantal gasten toe op het terrein, zodat de rust gewaarborgd blijft. De plekken zijn ruim en hebben elk hun eigen sanitair en zelfs een koelkast. Bijzonder is dat je er - ook in het hoogseizoen - al voor 1 overnachting terecht kunt, op iedere dag van de week.
Mongoolse tenten
Bijzonder zijn de vier traditionele 'yurts' die je kunt huren. Dit zijn tenten waar de bewoners van Kazachstan en Mongolië normaal in wonen. Een yurt heeft een diameter van zes meter en biedt ruimte aan zes personen. Elke tent is ingericht met hedendaags interieur, maar de verlichting bestaat uit een olielamp en het koken doe je op een authentieke houtkachel en oliestel. Een fantastische manier om het tempo van vroeger tijden te ervaren. Onthaasten in optima forma. De kosten per nacht zijn inclusief bedlinnen, 1 kist hout, schoonmaakkosten en privé sanitair voor max. 6 personen
Basic én luxe
Wie geen zin heeft in koken op een kachel, kan ook eten laten bezorgen. Een menukaart is er niet, want het is 'eten wat de pot schaft'. Ook 's ochtends kun je een volledig ontbijt krijgen, eventueel met champagne. Wat dat betreft biedt de Kermisrose een fraaie combinatie van basic en luxe. En naast de uitstekende faciliteiten kun je op het terrein ook bubbelen met uitzicht op een sterrenhemel in een buitenjacuzzi.
De omgeving biedt volop mogelijkheden om te recreëren. Wie graag natuur en cultuur met elkaar afwisselt, bezoekt ook monumentenstad Zierikzee. De relatief kleine stad telt 568 monumenten en heeft nog een uniek Middeleeuws stratenpatroon. Ontdek dit leuke stadje door te wandelen langs de haven met de mosselvloot, te winkelen door de kleine straatjes in het centrum of te genieten op een terrasje van één van de Zeeuwse specialiteiten.
Fietstocht Watersnoodramp
Ook voor een mooie en historische fietsroutes, zit je hier goed. Bijvoorbeeld voor een tocht langs verschillende dorpjes die in 1953 door de watersnoodramp zijn getroffen. Een langdurige noordwesterstorm viel samen met springvloed. Veel mensen werden verrast in hun slaap. In Ouwerkerk staat het watersnoodmuseum. Het museum is gevestigd in één van de vier caissons die gebruikt zijn voor het laatste gat in de dijk te dichten. De caissons zijn samen met de omgeving tot Nationaal Monument Watersnood 1953 verklaard. De volgende plaatsjes worden bezocht: Bruinisse, Sirjansland, Dreischor, Nieuwerkerk, Ouwerkerk, Oosterland. De tocht is 48 km lang maar kan worden ingekort. Kijk voor meer informatie en andere routes op de website van het routebureau.
Meer informatie over deze boerenrustcamping vind je hier .