banner.jpg

Long island in Cadzand - Noordzee, Hotel & Spa

Cadzand-Bad, in het uiterste Zuid-Westen van Nederland, doet sinds de jaren '50 al dienst als badplaats, maar is vooral de laatste tijd weer in opkomst. Niet in de laatste plaats door de strategische ligging ten opzichte van België en de invloed van het mondaine Knokke dat praktisch naast de deur ligt. Voor kinderen is de grootste strandsensatie het zoeken naar eeuwenoude haaientanden. De beste vindplekken zijn bij de radartoren in Nieuwvliet en in de Zwingeul bij Cadzand. Bij elke omwoeling komen er weer meer naar boven. 

 

Noordzee, Hotel & Spa

Het hotel, dat met zijn witte muren en rode leitjes direct in het oog springt, is een heerlijk familiehotel. Het is recentelijk verbouwd tot een stijlvol hotel dat qua sfeer doet denken aan de Hamptons (luxueuze stranden bij New York). De eigenaren hebben zich dan ook laten inspireren door de stijl van 'Long Island' die op veel plekken in het hotel is terug te vinden. Zo is er de 'Hampton Bay Suite' en de 'Long Island Junior Suite', elk met hun eigen karakteristieke indeling. Ook andere thema's en landen zijn terug te vinden in de indeling van de verschillende kamers, zoals de 'Boterokamer' met zwoel Zuid-Amerikaanse accenten. Op de meeste kamers kun je met 3 personen slapen, in de suites heb je een apart woon- en slaapgedeelte waarbij het mogelijk is om met 4 tot maximaal 5 personen te slapen. Daarnaast kun je voor de kleintjes een kinderbedje huren.

 

Leuke omgeving voor het hele gezin

Natuurgebied Het Zwin ligt praktisch naast de deur. Hier kun je fietsen, wandelen of vogels en planten bekijken, met of zonder gids. Aan de andere kant van het Zwin ligt Knokke, waar je kunt struinen over de boulevard, terwijl je (jonge) kinderen zich in een skelter verplaatsen. Iets verderop, in Blankenberge, ligt het Sealife Center. Dit zeedierenpark is erg leuk om te bezoeken, bovendien steun je daarmee de opvang van zeehonden. Ook het Boudewijn Park in Brugge heeft (zee)dieren, o.a. dolfijnen en roofvogels. Daarnaast heeft het kleinschalige attracties voor jong en oud. Dichterbij ligt Groede Podium, een ontdek- en speelpark met bunkers waar je op kunt klimmen. Voor de wat grotere kinderen is Het Vlaems Erfgoed in Groede een aanrader. Kinderen tot en met 2 jaar verblijven gratis. Je kunt voor 6,50 euro per nacht een kinderbedje huren. Kinderen van 3 tot en met 11 jaar verblijven voor 40% van de prijs per persoon.

Bent u de bedrijfseigenaar? Vraag een account aan om uw vermelding aan te passen