banner.jpg

Inspirerend verblijf in oud-klooster- B&B Het Klooster

Om voor een periode in een klooster te verblijven, hoef je niet in retraite bij de nonnen te gaan. Bed and Breakfast Het Klooster heeft vier appartementen waar je van een heerlijke vakantie of mini-break kunt genieten. Het voormalig kloostergebouw van de Franciscaner nonnen uit Dongen is dan wel niet meer in functie, maar de positieve rust van weleer hangt er nog steeds. Eigenaresse Inge Priester (what's in a name!) en haar man (beeldend kunstenaar) hebben dit prachtige gebouw uit de jaren '30 in 2008 gekocht en runnen sindsdien deze fijne B&B annex appartementen.

 

Het Klooster

De appartementen zijn compact ingedeeld en beschikken over een volledige uitrusting (keuken, badkamer, slaap-/woon gedeelte). Ze zijn gesitueerd onder het schuine dak van het klooster wat een intieme en knusse sfeer geeft. Het appartement 'Padua' heeft naast een woonkamer ook twee slaapkamers, wat het geschikt maakt voor een verblijf met 4 tot 5 personen. Ook in de appartementen 'Leonie' en 'Fernando' kun je met 4 personen terecht. 'Josepho' is geschikt voor 2 tot 3 personen. Hoewel de appartementen zelf niet over een 'buiten' beschikken, biedt het terrein volop mogelijkheden om van het buitenleven te genieten. Zo heeft het klooster een ruim grasveld voor het gebouw liggen waar je in de zomer op het terras kunt zitten. Bij de blokhut staat een barbecue die in de zomer door de gasten gebruikt kan worden. Daarnaast is er een verwarmd binnenzwembad aanwezig, een bijzondere faciliteit voor een kleinschalige B&B. De omgeving leent zich perfect om inspiratie op te doen voor een teken- of schilder workshop die je hier ook kunt volgen, individueel of als onderdeel van een gezelschap.

 

Hoofdplaat zelf is een klein, rustig dorpje dat in de 18e eeuw gebouwd is op een ingepolderd stuk land. Het is de ideale uitvalsbasis voor verschillende fietstochten langs mooie polderlandschappen en bijzondere plaatsjes. Via Breksens kun je door de duinen de kuststrook van Zeeuws -Vlaanderen ontdekken; deze gaat helemaal tot aan Cadzand-Bad. Een andere route gaat via Biervliet (bezoekje aan kaasboerderij De Vos) naar IJzendijke (lunchen op oude markt) om vervolgens door te fietsen naar het kunstenaarsdorpje Groede met Het Vlaems Erfgoed als unieke bezienswaardigheid.

 

Zeeuwse zaligheden

Vanuit Het Klooster kun je de culinaire geneugten van West Zeeuws -Vlaanderen verkennen. Op een paar minuten fietsen van Hoofdplaat ligt De Kromme Watergang, een met een Michelinster bekroond restaurant dat bekend staat om het gebruik van Zeeuwse producten. Bij mooi weer kun je op het terras in de Japanse tuin eten. Een andere culinaire topper in de omgeving is Etablissement 1880 in Groede, het kunstenaarsdorpje.

 

Meer informatie over Het Klooster Hoofdplaat vind je hier .

 

Bent u de bedrijfseigenaar? Vraag een account aan om uw vermelding aan te passen