banner.jpg

Hip familiehotel op Tholen - Hotel KOM

Wie aan Zeeland denkt, denkt meestal aan de kust. Maar naast de kust heeft Zeeland meer te bieden. Door haar geïsoleerde ligging is Tholen één van de rustigste gebieden van Zeeland. Fietsend of wandelend door de omgeving wordt je verrast door oude boomdijken, rustige stadjes, nog werkende molens en een kustlijn met inlagen. 

 

Strandjes en natte laarzen

Op Tholen heb je ook stranden, of beter gezegd 'strandjes', o.a. bij Gorishoek (Scherpenisse, vlakbij Sint Maartensdijk), De Grote-Nol (Sint-Annaland), De Bergse Diepsluis/Oesterdam en De Schelphoek (Poortvliet). Let wel op de stroming die ontstaat door de getijden en draag waterschoentjes als bescherming tegen scherpe schelpen. Ook kun je onder begeleiding van een gids van Staatsbosbeheer, deelnemen aan een Natte Laarzentocht. Dit is een avontuurlijke tocht door modderige kreken en over buitendijkse schorren en slikken van Sint Annaland waar eb en vloed heersen. De naam verwijst al naar de modderspetters die je om de oren zullen vliegen dus laarzen zijn een absolute must. Voor de kleintjes is er kinderboerderij het Lamsoortje in Sint-Maartensdijk. Naast de dieren die je kunt aaien, zijn er in het gebouw Scaldis Naturalis vaak tentoonstellingen bijv. van de ramp. Je kunt er ook films zien van zeedieren.

 

Hotel KOM

Voor een optimaal vakantiegevoel, verblijf je in Hotel-Restaurant KOM in Sint Maartensdijk. In 2009 opende dit hotel haar deuren. Het bleek een waardevolle aanwinst voor het oude stadje op het eiland Tholen. Eigenaren Marijn en Kyra verwezenlijkten dan ook hun droom door hun corporate carrière in de Randstad te verruilen voor het runnen van een intiem hotel-restaurant in de provincie. Dat het uiteindelijk Zeeland werd, hadden ze vooraf niet gepland maar bleek een gouden greep. Het historische pand uit 1592 (met kenmerkende trapgevel!) aan de markt werd verbouwd tot een modern verblijf, voorzien van luxe en comfort maar met behoud van authentieke details. Het hotel heeft 10 kamers waaronder een ruime familiekamer met twee aan elkaar geschakelde kamers, ideaal voor gezinnen met kinderen. Alle kamers zijn voorzien van een modern interieur, comfortabele boxspring bedden, luxe sanitair (sommigen voorzien van een ligbad) en flatscreen t.v.

 

Restaurant

Bijzonder is dat de sympathieke eigenaren zowel het hotel als het restaurant zelf runnen. Na een lange dag liggen de kinderen te slapen terwijl jullie van een heerlijke maaltijd kunnen genieten (babyfoon of Iphone met babyfoon app op tafel). In combinatie met de sfeervolle inrichting, krijgt het hotel daarmee een persoonlijk karakter welke ervoor zorgt dat je je al snel thuis zult voelen.

Bent u de bedrijfseigenaar? Vraag een account aan om uw vermelding aan te passen