banner.jpg

Heerlijk adresje in de polder- B&B De Morelleput

Landgoed 'In de Morelleput' is weer zo'n adresje dat je moet weten te vinden maar zeer de moeite waard is om te bezoeken. In de polders van Zeeuws-Vlaanderen, op fietsafstand van het strand van Nieuwvliet, ligt dit landgoed tussen dijkjes, polders en bomen verscholen. Het familiebedrijf dat bestaat uit een Bed and Breakfast, theeschenkerij en spelletjesschuur, wordt door moeder en dochter met liefde en oog voor detail gerund.


Bed and Breakfast De Morelleput

De Bed and Breakfast heeft vier kamers met namen van oude Zeeuws-Vlaamse dorpjes als Scherpbier en Sinte Pier (zoals Nieuwvliet vroeger werd genoemd). Dit 'Oud-Hollandse' of wellicht beter: 'Oud-Vlaamse' thema vertaalt zich ook in het interieur waarbij ruitjes, streepjes en de kleuren blauw en roze de boventoon voeren. Om de juiste sfeer te creëren doken de dames zelf achter de naaimachine om beddengoed te maken. Alle kamers hebben eigen sanitair en tv en komen uit op een algemene ruimte met zitje en informatie over de omgeving. Twee kamers hebben een bedstee waardoor deze ook geschikt zijn voor verblijf met kinderen. Het ontbijt, met o.a. zelfgebakken brood, eigengemaakte jam en yoghurt en versgeperste fruitsap wordt bij mooi weer buiten geserveerd. Het alternatief is ook niet verkeerd: in een gastenkamer met weids uitzicht over de polders, waar bij frisse dagen de houtkachel aan gaat.

 

Theetuin en spelletjesschuur

In de achterliggende schuur kunnen 22 typisch Vlaamse spelen worden gespeeld. De schuur kan ook apart gehuurd worden voor zakelijke of feestelijke evenementen. Op het uitgestrekte terrein bevindt zich ook een theetuin waar je onder ander zelfgebakken taart van appels uit de eigen boomgaard kunt proeven. Hierin bevindt zich tevens een kleine archeologische verzameling van oude voorwerpen die in de loop der jaren op het landgoed zijn gevonden. Ook dit sluit weer aan bij het thema van dit landgoed waarbij oud en nieuw samengaan in een harmonieus geheel.

 

Fietsen en wandelen in historische omgeving

In de omgeving kun je heerlijk wandelen en fietsen. Uiteraard ligt de kuststrook met prima wandel- en fietspaden dichtbij. Aardig is ook de wandelroute die start vanuit de Bed and Breakfast met de passende naam 'Van de Marolle tot de Morelleput'. Deze route loopt langs het laatste stukje van een inundatiekreek, ontstaan op het einde van de zestiende eeuw door oorlogshandelingen, die aan de Marolleput samenvloeide met een zeer oude zeearm. De wandeling geeft een beeld van het ontstaan en de teloorgang van oude landschappen en de herstellingswerken, die tot een nieuw landschap hebben geleid. Als fietsroute is de Boerderijenroute Zeeuws-Vlaanderen de moeite waard. Deze leidt door de plaatsjes Sluis, Sint Anna ter Muiden, Retranchement, Cadzand, Nieuwvliet en Zuidzande. Kijk voor meer informatie op de website van Het Routebureau Zeeland.

Bent u de bedrijfseigenaar? Vraag een account aan om uw vermelding aan te passen