banner.jpg

Fietsen tussen scheldes, slapen tussen kunst in Bed and Breakfast Waarde

Waar veel Bed & Breakfasts tegenwoordig bijna zo groot zijn als een hotel, vind je er in Waarde nog eentje volgens de klassieke traditie: een charmant gastenverblijf aan huis met een heerlijk ontbijt de volgende ochtend. Precies zoals de eigenaren Frans en Conny Paalvast het zelf ook altijd wensten op hun vele reizen in binnen- en buitenland. Niet voor niets werd Bed and Breakfast Waarde in 2006 door 'De pronkkamer' uitgeroepen tot de beste B&B van Nederland.

 

Bed and Breakfast Waarde

Het gastenverblijf bevindt zich in een stijlvol ingerichte aanbouw achter het huis en is geschikt voor twee personen. Het heeft een eigen opgang, sanitair en buitenplaats met zitje. Bij mooi weer kan het ontbijt op dit deels overdekte terras geserveerd worden. Vanuit uit de kamer en het terras heb je een mooi uitzicht op een weiland met paarden. De eigenaren zijn kunstliefhebbers en in het gastenverblijf is daarom veel kunst te vinden, onder andere van hun eigen zoon. Voor een bezoek aan een restaurant is wel een fiets of auto nodig.

 

Fietsen tussen dijken en boomgaarden

De landelijke omgeving leent zich uitstekend voor wandelingen of fietstochten. Het karakteristieke Zeeuwse polderlandschap wordt gekenmerkt door oude binnendijken en rijke boomgaarden. De Westerschelde is vanaf Bed and Breakfast Waarde op loopafstand te bereiken. Maar ook de Oosterschelde ligt dichtbij. Een fietstocht vanuit Waarde richting Kruiningen, naar Reimerswaal en langs het kanaal van Zuid-Beveland naar Yerseke om vervolgens via Krabbendijke weer naar Waarde te gaan, is al snel zo'n 40 km. Rij je vanuit Krabbendijke nog een stukje verder naar Rilland, dan heb je ruim 60 km te pakken, maar wel het hele gebied verkend.

 

Onderweg is veel te zien en te beleven. In Yerseke zit Ticho Chocolade met de lekkerste Zeeuwse ambachtelijke chocolaterie & patisserie (van Belgische chocolade, dat dan weer wel). De vullingen zijn uniek en puur van smaak, zonder extra toegevoegde geur-, kleur- en smaakstoffen. Regelmatig worden er chocoladeproeverijen gehouden. Ook kun je een tussenstop maken in het Yerseke Moer gebied, een voormalig schorrencomplex dat zo'n 1000 jaar geleden door een ringdijk van de zee werd afgesloten. Het bestaat uit reliëfrijke weilanden en in de zomermaanden kun je erdoorheen wandelen. Kijk voor mooie fietsroutes op de website van het Routebureau Zeeland.

 

Het pontje naar de overkant

Ook bijzonder leuk is de overtocht met een pontje vanuit Hansweert naar Perkpolder. De overtocht duurt een uurtje. Aangekomen op Zeeuws-Vlaanderen is het 'Verdronken Land van Saeftinghe' interessant om te bezoeken. Dit natuurgebied was vroeger een welvarende polder met vier dorpjes, waaronder Saeftinghe, en enkele gehuchten. Het gebied werd regelmatig bedreigd door overstromingen, maar tijdens de 80-jarige oorlog werd het laatste zetje gegeven. Om strategische redenen werden de dijken doorgeprikt en verdwenen de dorpen definitief onder water. Nu is het een prachtig schorrengebied en de grootste brakwaterzone van West-Europa. Heel soms komen er nog restanten van huizen bloot te liggen, maar de stijgende zeespiegel maakt die kans wel steeds kleiner.

Bent u de bedrijfseigenaar? Vraag een account aan om uw vermelding aan te passen